Sprekers

Tijdens het online congres nemen sprekers met verschillende wetenschappelijke achtergronden en visies op gezondheid het podium. Psychiater Dr. H.J. Rogier Hoenders is uw dagvoorzitter tijdens dit online evenement.

 

“Er was een positieve en inspirerende vibe!” – Therapeut, bezoeker congres 2018.

Praktische informatie

Bent u op zoek naar praktische informatie zoals de datum, tijd, locatie, accreditaties en de toegangsprijs?

Die vindt u HIER.

Dr. Anne-Mieke W.J. Omtzigt

Gynaecoloog gespecialiseerd in functionele geneeskunde

Klik voor meer details

Dr. Anne-Mieke W.J. Omtzigt

Gynaecoloog gespecialiseerd in functionele geneeskunde.

MISSIE: "Mijn missie is om inzichten te verkrijgen in de oorzaken van functionele klachten. Hiermee lever ik integrale medisch specialistische zorg; door interacties met de omgeving, het immuunsysteem, het endocriene systeem en de darm hierbij te betrekken."

Vrouwenpower in de overgang

Een vrouwenleven bevat verschillende hormonale fasen, zoals puberteit, zwangerschap en overgang. Hormonale schommelingen hebben impact op de regelsystemen en vice versa. Juist die regelsystemen kunnen verstoord raken met een scala aan (a)typische klachten in de overgang. Met vernieuwende inzichten over de oorzaak van de klachten komen vrouwen de overgang beter door.

Prof. dr. Marike Lancel

Bijzonder hoogleraar 'Slaap en psychopathologie' aan de Rijksuniversiteit Groningen

Klik voor meer details

Prof. dr. Marike Lancel

Bijzonder hoogleraar 'Slaap en psychopathologie' aan de Rijksuniversiteit Groningen.

MISSIE: "Mijn missie is het ontrafelen van de wederzijdse invloed van psychiatrische aandoeningen en slaapproblemen en deze kennis inzetten bij het bevorderen van mentale gezondheid."

Door de overgang heen slapen?

Vanaf de puberteit ervaren vrouwen meer slaapproblemen dan mannen. Dit verschil neemt toe tijdens de overgang. Welke slaapstoornissen spelen hierbij een rol? Slaapproblemen hebben negatieve effecten op het geestelijk welzijn en de kwaliteit van leven. Welke leefstijl adviezen en slaapinterventies kunnen de slaapkwaliteit bevorderen?

Drs. Irmi Klijntunte

Psychiater en opleider in biofeedback op het hartritme

Klik voor meer details

Drs. Irmi Klijntunte

Psychiater en opleider in biofeedback op het hartritme.

MISSIE: "Mijn missie is om mensen te leren dat ze zélf hun lichamelijk en psychisch welzijn kunnen verbeteren, en hóe ze dat kunnen doen."

Even afkoelen: stressmanagement bij opvliegers

Stress is niet alleen een gevolg van overgangsklachten, ook één van de oorzaken. Met biofeedback op het hartritme leer je samen te werken met je autonome zenuwstelsel en zo krijg je grip op je stress. Dat verbetert overgangklachten én gezondheid en welzijn in het algemeen.

Desirée van Cleef

Verpleegkundig overgangsconsulent, gespecialiseerd in de overgang op de werkvloer en burn-out

Klik voor meer details

Desirée van Cleef

Verpleegkundig overgangsconsulent, gespecialiseerd in de overgang op de werkvloer en burn-out.

MISSIE: "Iedere vrouw moet weten wat de overgang inhoudt en neemt vervolgens haar eigen regie. Maar naast deze eigen regie verdient iedere vrouw zorg, respect en begeleiding in deze, soms lastige, levensfase."

De overgang, een levensfase met impact

Dat de overgang voor iedere vrouw uniek is en invloed heeft op het lichaam is bekend. Maar staan we genoeg stil bij de impact van de overgang op haar werk, de thuissituatie en kwaliteit van leven? Leer en lach over 10 jaar ervaring als overgangsconsulent.

Dr. H.J. Rogier Hoenders

Psychiater, dagvoorzitter

Klik voor meer details

Dr. H.J. Rogier Hoenders

Psychiater, dagvoorzitter.

MISSIE: "Ik ben fervent voorstander van leefstijl geneeskunde om daarmee een transitie te maken van de huidige geestelijke ziektezorg naar een werkelijke geestelijke gezondheidszorg.”