Sprekers

Op deze pagina vind je de sprekers van het Orthica Health Science Congres op donderdag 20 september 2018 jl. Het was een inspirerende dag! Wil jij op de hoogte blijven en een e-mail ontvangen wanneer meer bekend is over de sprekers op donderdag 19 september 2019? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via deze pagina

 

Laat je op deze dag verrassen door verschillende achtergronden van de sprekers. Het Orthica Health Science Congres is er om jouw blik te verruimen en biedt jou nieuwe inzichten, wetenschappelijke ontwikkelingen en uiteenlopende visies op gezondheid.

 

Praktische informatie

Ben je op zoek naar praktische informatie zoals de datum, tijd, locatie, accreditaties en de toegangsprijs?

Die vind je HIER.

Legenda:
Wetenschapspodium Wetenschap podium
TedXpodium Inspiratie podium
TedXpodium Plenaire sessies

Rogier Hoenders

MD, PhD, Psychiater, dagvoorzitter

Klik voor meer details

Rogier Hoenders

MD, PhD, Psychiater, dagvoorzitter.

MISSIE: Rogier is een fervent voorstander van leefstijl geneeskunde om daarmee een transitie te maken van de huidige Geestelijke ziektezorg naar een werkelijke Geestelijke gezondheidszorg.

Van lifestyle naar mindstyle

Ik laat je mijn visie op mind-hacking zien. Ik leer je hoe je gezonder en gelukkiger kan worden door je mindset te herprogrammeren.

Elly Kaldenberg

Diëtist, dagvoorzitter

Klik voor meer details

Elly Kaldenberg

Diëtist, dagvoorzitter.

Elly Kaldenberg is initiatiefnemer van SanAvis, waar zij voedingskundigen/diëtisten aanstuurt die worden ingezet voor projecten. Elly is al jaren werkzaam binnen de wereld van voeding en diëtetiek. Naast voeding en leefstijl heeft zij zich gespecialiseerd in sportvoeding. Met SanAvis richt zij zich op gezond eten op het werk voor energieke medewerkers. Zij is bovendien specialist op gebied van voeding en onregelmatige diensten.

Pamela Browne

Arts-onderzoeker, PhD candidate

Klik voor meer details

Pamela Browne

Arts-onderzoeker, PhD candidate.

MISSIE: Het stimuleren van bewustwording over de interactie tussen psyche en lichaam zodat patiënten zelf de regie kunnen nemen om de gezondheid te bevorderen.

De interactie tussen psyche en lichaam: een wetenschappelijk perspectief

Onderzoeken laten zien dat darmbacteriën ons gedrag kunnen beïnvloeden. In dit licht onderzoeken we of probiotica prenatale angst of depressie kan verminderen. Daarnaast onderzoeken we het effect van hypnotherapie bij misselijkheid bij kinderen. Tot slot presenteer ik nieuwe resultaten over de relatie tussen postnatale stress en de compositie van moedermelk.

Saraï Pannekoek

MSc., Sportdiëtist en klinisch epidemioloog

Klik voor meer details

Saraï Pannekoek

MSc., Sportdiëtist en klinisch epidemioloog.

MISSIE: Mensen activeren om beter voor zichzelf en hun omgeving te zorgen door duurzamere keuzes te maken in relatie tot hun voedingspatroon.

Een duurzamer voedingspatroon, hoe doe je dat?

Duurzaamheid en gezondheid gaan meestal hand in hand. Een duurzamer voedingspatroon draagt bij aan gezondheid. Niet alleen voor het individu, maar ook voor onze planeet. Hoe doen we dat? Welke keuzes dragen bij aan zowel onze gezondheid als behoud van de aarde? En hoe kunnen we mensen in beweging krijgen?

Nienke Tode-Gottenbos

Fyto- en darmfloratherapeut

Klik voor meer details

Nienke Tode-Gottenbos

Fyto- en darmfloratherapeut.

MISSIE: Mensen informeren over het belang van darmgezondheid, zodat ze beter voor hun buikbewoners gaan zorgen.

De Poepdokter - Darmflora & Darmgezondheid

In mijn lezing vertel ik op luchtige wijze over het belang van de darmflora & darmgezondheid. Je leert (van) alles over je buikbewoners - en natuurlijk hoe je ze zo gezond mogelijk kunt houden!

Samefko Ludidi

PhD, Voedingsexpert

Klik voor meer details

Samefko Ludidi

PhD, Voedingsexpert.

MISSIE: Gezondheid vertalen van wetenschap naar praktijk, daarvoor verliet ik de academie. Mét funfactor, want alleen dat is blijvend!

Are we the new illiterates? Just a couple of things you have to know

Eten is méér dan voeding en nutriënten. Eten is een viering, een beloning, een feest. We vinden het lastig te bepalen wat goed eten is en kiezen vaak voor gemak. Zijn wij analfabeten op het gebied van eten? Wat kunnen we leren van onderzoek en wat moeten we juist niet doen om van eten weer een feest te maken?

Erwin Piening

General manager Orthica, (Atrium Innovations NL)

Frits A.J. Muskiet

Hoogleraar Dr., clinical chemist

Klik voor meer details

Frits A.J. Muskiet

Hoogleraar Dr., clinical chemist.

Gut-brain axis

Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van leefstijl bij psychische stoornissen. Zo is er meer inzicht in de samenhang tussen micro-organismen in ons maag-darm-stelsel en de invloed op ons afweersysteem, metabolisme en zenuwstelsel. In deze presentatie wordt een overzicht gegeven van recent onderzoek en de mogelijkheden voor klinische toepassing.

Richard de Leth

Drs. expert preventieve leefstijlgeneeskunde, auteur

Klik voor meer details

Richard de Leth

Drs. expert preventieve leefstijlgeneeskunde, auteur.

MISSIE: Mensen informeren, inspireren en stimuleren om leider van hun gezondheid te worden. Ik maak essentiële gezondheidsinformatie voor iedereen toegankelijk.

Word leider van je lijf en je leven

Vervang pillen door leefstijl. Gezondheid is geen eindpunt, maar een levenslange reis: ik neem je mee op reis. En mijn boodschap: is je lijf je lief, leef dan preventief!

Marten Otten

Dr., Maag-darm-lever arts

Klik voor meer details

Marten Otten

Dr., Maag-darm-lever arts.

MISSIE: Voeding is een onmisbaar onderdeel van ons leven. Helaas geeft voedsel bij sommige mensen erg veel klachten. Is daar wat aan te doen?

Mast Cell, the new Jekyll and Hide in Food Intolerance?

Wanneer voeding binnen korte tijd klachten van diarree, buikpijn of misselijkheid geeft, kan dit het gevolg van te veel mestcellen in het darmslijmvlies zijn. Mestcellen zijn er om ons te verdedigen, maar als ze te actief zijn, kan dit tot zeer hinderlijke klachten leiden. Dit Mest Cel Activatie Syndroom (MCAS) is nog weinig bekend in de medische wereld. Maar als de juiste diagnose wordt gesteld, kan medicamenteuze behandeling een belangrijke verbetering van de kwaliteit van leven geven.