Blogs en nieuws

Minder calorieën en vlees beter voor gezondheid en milieu

August 24, 2018

Onlangs publiceerde de European Academies’ Science Advisory Council (EASAC) een rapport waarin is gekeken naar de toekomst van voeding, gezondheid, het milieu, klimaatverandering en landbouw. Het advies van deze Europese academici is niet mals: Europeanen moeten hun voedingspatronen drastisch veranderen. Consumenten moeten minder calorieën en vlees eten en beleidsmakers moeten zorgen voor betere prijzen voor […]

Lees meer

Interview met Richard de Leth ‘Het is een gemiste kans als je voeding niet meeneemt in iedere therapie’

August 17, 2018

Drs. expert preventieve leefstijlgeneeskunde, auteur Richard de Leth staat op het programma van het Orthica Health Science Congres. Eind 2013 spraken we hem voor een interview in het tijdschrift Voedingswaarde. Hij vertelde over zijn boek OERsterk en over zijn werkwijze. We kenden het Paleodieet al, voeding gebaseerd op die van onze voorouders. Richard de Leth […]

Lees meer

Darmmicrobioom wordt het meest beïnvloed door maagzuurremmers

August 15, 2018

De samenstelling van de darmmicrobiota is aan verandering onderhevig. Door stress-situaties, een veranderend voedingspatroon en medicijngebruik kan de bacterieflora sterk worden beïnvloed. Van antibiotica is bekend dat zij de darmflora uit balans kunnen brengen, maar er zijn ook andere medicijnen die een groot effect kunnen hebben op de samenstelling van het darmmicrobioom. Actueel onderzoek toont […]

Lees meer
Follow Orthica

"Al 35 jaar lang delen we onze kennis over voeding en suppletie, vanuit Orthica en Stichting Educatie Atrium Innovations."

6 juni 2018

Darmbacteriën zijn de voelsprieten voor je gezondheid

August 6, 2018

Het aantal studies dat een verband aantoont tussen de specifieke samenstelling van het darmmicrobioom en de gezondheid neemt enorm toe. In een studie die recentelijk gepubliceerd werd in Nature Communications, werd gekeken naar de relatie tussen een range van ziektebeelden en de samenstelling van het darmmicrobioom. De onderzoekers deden een verrassende ontdekking; de bacteriegroep – […]

Lees meer